Fri mig for dåsemajs

Jeg afskyr dåsemajs af et godt hjerte. Den søde, fade smag er simpelthen helt igennem kvalm og modbydelig. Friske, danske majs er derimod noget jeg ser frem til hvert år, næsten på linje med de første jordbær og kartofler.

Og hvis man nu ikke bryder sig om at spise majsen hel fra kolben, så er der altså ikke mange ben i lige hurtigt at skære dem af med en kniv, som jeg har gjort her til denne opskrift.

Lime og honningmarineret kylling med majs og babyspinat (2 pers.)

2 hele kyllingelår, evt. delt i over- og underlår
2 majskolber
2-3 hele kviste rosmarin
1 spsk honning
2 økologiske lime
1 spsk korianderfrø
6 spsk olivenolie
Havsalt og sort peber
1 bk babyspinat

Lav først en marinade til kyllingen. Den her er nemmest at lave i en morter. Knus korianderfrø sammen med havsalt, kom den plukkede og grofthakkede rosmarin ved og kvas det hele et par gange mere, så smagen rigtig får lov at træde i karakter. Kom så saft og fintrevet skal af den ene lime ned i morteren og pisk det godt sammen med honning og olivenolie. Plask kyllingestykkerne godt ind i marinaden. Du kan evt. komme det hele i en plastpose og lade det ligge i nogle timer i køleskabet.

Skær top og bund af majskolberne og pil yderbladene og de fine tråde af. Placer kolberne på højkant på et spækbræt og skær majskernerne af med en kniv.

Varm en stor pande med låg ordentlig op. Kom en lille smule olie på når panden er rigtig varm og brun så kyllingestykkerne omhyggeligt på skindsiden. Vend stykkerne om, skru ned for varmen, kom marinaden ved, låg på og lad det simre i en 10-15 minutter.

En anden pande varmes op og majskernerne svitses let i lidt olivenolie i ca. 4 minutter. Lige inden servering tilsæt saft og skal af den anden limefrugt til panden. Kog lidt ind og smag til med salt, peber og evt. lidt honning.

Server kyllingen med majs og rå skyllet babyspinat i dybe tallerkener. Hæld en spiseskefuld eller to af den gode marinade ud over og giv det hele et vrid med peberkværnen.

6 Comments

 1. Lone Andersen siger:

  Dejlig opskrift:) Jeg er heller ikke til dåsemajs, men dog vil jeg sige, at frosne majs kan tolereres!

  En dejlig søndag til dig og dine. Her laves den iranske ret Ghormeh Sabzi. Hvad mon du laver af mad?

  Venligst
  Lone

 2. Jan siger:

  Du har fuldstændigt ret.
  Vi kiggede forleden dag deklarationen på de forskellige dåsemajs i Bilka og det var rystende så meget skrald der var i dåserne…..

  Så for at hylde de friske majs, har du lige en frisk mexicansk ret her – http://vimeo.com/6929631

  Mvh…Jan

 3. IsoMe siger:

  Yark….dåsemajs…. :-(
  Har dem altid (økologisk) i fryseren.
  God dag!

 4. Godtsulten siger:

  @ Lone og IsoMe…frosne majs er uden tvivl en del bedre end dem på dåse, men jeg hælder mere og mere til kun at bruge friske grøntsager, der er i sæson…eneste undtagelse er nok spinat, som jeg køber frossen, når jeg skal lave en stor portion stuvet spinat.

  @ Jan…tak for link. Ser lækkert ud…

 5. Åh, kunne altså godt lide spise sådan en portion! Hvor ser det godt ud – det ryger lige på min LANGE to-do-liste :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 6. Louilicious siger:

  Det er pudsigt med dåsemajs, jeg har aldrig mødt nogen der brød sig om dem… Og på trods af det, bliver de jo solgt i stor stil!

Leave a Reply