Haves: Noma/Ønskes: Madkultur

Det er interessant, hvordan et lille land som dette, både kan fostre en så ringe madkultur og så visionære og talentfulde kokke som Redzepi og de ekstremt mange andre, der huserer på restaurationsscenen herhjemme i øjeblikket.

Man må håbe, at deres succes kan smitte lidt af på de hjemlige kødgryder. Ikke at vi alle skal lave Noma mad, men det kunne være rart, hvis der var lidt flere der efterspurgte friske, lokalt producerede råvarer af høj kvalitet. Og hvor ville det dog gøre det meget nemmere for os alle sammen at lave god mad…

Her er et interessant interview med netop Redzepi i New York Times.

5 Comments

 1. Kim siger:

  Jeg har også glædet mig over interviewet. Er så enig med dig – vi skal have det niveau spredt ud i resten af landet. Tak forresten for en dejlig blog.

 2. Godtsulten siger:

  Tak Kim. Og ja, det kunne være rart, hvis man dog bare kunne få folk til at interessere sig lidt mere kvaliteten af deres råvarer…jeg ved dog ikke, hvor optimistisk jeg er…

 3. emil siger:

  Det er ikke så underligt, vi lever i et discount samfund hvor vi alle helst skal være ens og socialistisk lige – jantelov og missundelsesskat.
  For at holde trivialiteterne ud, peaker vi vores oplevelses samvittighed ved at tillade os selv vild luksus engang i mellem, men til dagligt er vi ens og i evig discount konkurrence.

 4. Godtsulten siger:

  Hej Emil,
  Jeg tror ikke, at man kan bebrejde det danske velfærdssystem for at være årsag til vores skrantende madkultur.

  Og min pointe er jo netop at fødevarer af høj kvalitet burde ikke blive anset for en luksus, men noget fuldstændig naturligt.

 5. Krisser siger:

  Jeg er helt enig Emil. Det har også ofte undret mig og hvad der undrer mig endnu er alle de restauranter der gang på gang får dårlige anmeldelser og sure smiley’er. Kom nu ind i kampen!

Leave a Reply