Nordisk tapas

Her på det sidste har jeg været bidt af en gal hors d’œuvre, og hver gang jeg har kunne se mit snit til det, har jeg lavet små happere og serveret som forret. Jeg er kommet vidt omkring i ingredienserne, men fælles for dem alle har været et forsøg på at give dem et vist nordisk tilsnit, som det er så populært for tiden.

Dette er en af de seneste. Jeg har undladt mængdeangivelsen, da det selvsagt afhænger af, hvor mange du ønsker at lave. Som regel har jeg serveret to-tre forskellige slags og lavet tre-fire af hver pr. mand.

Ristet surdejsbrød med røget torsk, citroncreme og rugbrødsmüsli

Surdejsbrød
Røget torsk
Creme fraiche 18%
Citronskal
Havsalt og friskkværnet sort peber
Rugbrød
Valnødder
Radiser
Karse

Hak 1-2 skiver groft rugbrød og en håndfuld valnødder fint i en lille blender og rist det sprødt på en pande i lidt olivenolie. Hæld op på et stykke køkkenrulle, drys med lidt havsalt og lad det køle af. Hvis du, efter det er kølet af, opbevarer det i en lufttæt beholder, burde det fint kunne bevare sprødheden i nogle dage.

Creme fraichen piskes grundigt med rigelig fintreven citronskal og smages til med salt og peber.

Brødet ristes og skæres i små mundrette stykker.

Læg en klat creme fraiche på hver stykke brød og så på med et lille stykke fisk. Der pyntes med tynde skiver radise, karse og lidt rugbrødsmüsli.

7 Comments

  1. Louilicious siger:

    Jeg kan godt lide dit billede!

  2. Godtsulten siger:

    Tak… :)

  3. Det ser super lækkert ud, Rasmus! :)

  4. Anders siger:

    Simpelt og lækkert og frækt billede…:)

  5. Godtsulten siger:

    Tak for de pæne ord allesammen. Det kan være, at jeg skal tage et par billeder af nogle af de andre kreationer…

  6. foodfanatic siger:

    Hej Rasmus,

    Hvor ser det spændende ud. Jeg kan også godt lide ingredienskombinationen. Har aldrig smagt røget laks. Minder det om røget hellefisk?

    De bedste hilsner

    Nadia

  7. Godtsulten siger:

    Hej Nadia og tak.

    Røget torsk minder ganske rigtigt om røget hellefisk. Men der er nu forskel i både smag, udseende og tekstur. Den røget torsk virker lidt mere fast i kødet, det er mere gulligt og smagen en anelse mildere.

    Jeg fandt det i Irma, men hvis ikke du kan få fat på det, kan hellefisk fint bruges i stedet.

Leave a Reply