Sæsonforvirring i køkkenet

Selvom jeg bestemt går ind for, at man prøver at spise efter årstiden, er det her i april måned, altså svært ikke at lade sig friste af de nye råvarer, der finder vej op fra Sydeuropa.

Tag nu bare de nye ærter fra Italien, der er begyndt at dukke op. Og hvad gør man så, når man også står med en hel del æbler fra Argentina! leveret med aarstiderne-kassen? Jeg er godt klar over, at den ikke var gået på verdens bedste restaurant, men hvad med…

Ærter og æbler i eddike (2 pers.)

450 g ubælgede ærter
1 æble
15 g smør
½ dl æbleeddike
Havsalt
Citrontimian

Bælg ærterne og skær æblet i små stykker. Smelt smørret på en pande. Først på med æblerne, 30 sek. senere er det ærternes tur. Og så eddiken. Fuld knald på blusset, så eddiken lige koger ind og glaserer ærter og æbler. Krydr med havsalt og drys lidt citrontimian på toppen. Servér med det samme.

Jeg brugte en ret sød æbleeddike, så hvis din er mindre sød, skal der måske justeres med en lille bitte smule honning eller lign. Godt til svin. Eller måske noget med karry i.

Leave a Reply