Københavns bedste grønthandler?

Hvis du også utålmodigt går og venter på, at Torvehallerne bliver færdige, så tillad mig at gøre opmærksom på et på mange måder meget mere modigt og beundringsværdigt projekt: Din Baghave.

Det er de to ildsjæle Christopher Melin og Mette M. Helbæk, der har fået den særdeles prisværdige idé at hjælpe alle os københavnere med at få adgang til de mange fantastiske grøntsager, der trods alt bliver produceret i vores alles baghave – hvilket i det her tilfælde vist vil sige Sjælland – men som i mange tilfælde kan have svært ved at finde vej til byen.

De beskriver det selv som “en mærkelig grønthandler” fordi de insisterer på kun at sælge grøntsager, der er i sæson og altså lokalt produceret. Interessant, eller deprimerende, at tænke på, at ja, det er faktisk en “mærkelig” grønthandler.

De fleste af deres leverandører er økologiske eller biodynamiske, men som de skriver, “smagen og kvaliteten kommer altid før principperne”. Under alle omstændigheder vil du her kunne finde “helt friskhøstet, lokal frugt, urter og grønt fra samvittighedsfulde bønder, private og samlere.”

Din baghave åbner op for salg på Victor Borge Plads på Østerbro i juli. Men allerede i morgen (den 16. april) kan du møde dem og smage på nogle af godterne til åbningsfesten for vinkollektivet Weinerei.

Læs mere og hold øje med Din Baghaves hjemmeside. Jeg glæder mig allerede.

Leave a Reply