Variation over den klassiske bruschetta

Hvis man i stedet for at tænke i opskrifter, tænker i teknikker, kan det være nemmere at få variation i madlavningen.

Jeg havde lyst til at lave bruschetta, den italienske klassiker som jeg tidligere har skrevet om. Men de friske tomater er der stadig ikke meget ved. En hurtig gennemgang af grøntsagshylderne i Irma førte derfor til dette eksperiment, der faktisk endte særdeles vellykket.

Bruschetta med fennikel og æble (2 pers.)

½ æble
½ fennikel
¼ fed hvidløg
6-8 spsk olivenolie
1 tsk æbleeddike
Friskhakket persille
Havsalt
Friskkværnet peber
2 skiver hvedebrød

Fennikel og æble skæres i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Hvidløget og lidt persille hakkes meget fint. Det er specielt vigtigt med hvidløget, så man ikke får store stykker rå hvidløg i munden. Vend det hele sammen, smag til med havsalt og friskkværnet sort peber og lad det stå og trække et kvarters tid.

Rist et par skiver brød og anret salaten oven på.

2 Comments

  1. Bentsons siger:

    Lyder lækkert, den tror jeg, jeg vil prøve en af dagene.

  2. Godtsulten siger:

    Tak. Var faktisk helt positivt overrasket over, hvor godt det fungerede. Og en god anvendelse af mandolinen, som jeg, ud fra din hjemmeside, formoder at du har en af… :-)

    Rasmus

Leave a Reply