Godt Sulten – En madblog

Jeg hedder Rasmus Dalsgaard, og denne madblog er min kulinariske dagbog om alt, der har med mad og drikkevarer at gøre.

Jeg arbejder som journalist, tekstforfatter og oversætter og beskæftiger mig derfor med mange forskellige emner.

Maden er dog min helt store interesse, og jeg har udviklet opskrifter og lavet mad professionelt i mange år. En lille del af min opskrifter er blevet samlet i min kogebog Grønne Sager, der udkom i november 2008.

Skriver du også om mad, vin, øl, restauranter, madkultur eller andet fra den kulinariske verden, er du velkommen til at kontakte mig, og jeg vil med glæde linke til din blog/side.

Og hvis du har et nyt produkt, en kogebog eller noget andet inden for denne verden, er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg kan selvfølgelig ikke love, at jeg skriver om det, men jeg er altid interesseret i at høre om spændende nyheder, hvad enten det drejer sig om mad, drikke, bøger eller andet udstyr.

26 Comments

  1. Hej Rasmus

    På dit billede på K-forum ligner du én, der arbejdede på Hotel & Restaurantskolen, da jeg gik der for en relativt kort bemærkning en gang i tidernes morgen. Var det dig?

    Fin blog. Gode betragtninger. Håber, der er nogen, som køber din bog. Det er i hvert fald ikke, fordi den ikke ser appetitlig ud.

    Jeg skriver til dig, fordi dit navn dukkede op i min løbende korrespondance med Trine Krebs, sammen med hvem jeg er i gang med at videreudvikle Frugtformidlingens grøntsags-smagnings-projekt fra sidste år. Tænkte, at netværksforbindelsen mellem os to lige så godt kunne etableres direkte først som sidst.

    Jeg fører en stribe blogs, hvoraf ingen er sådan helt rigtige blogs, når det kommer til stykket. Jeg har linket til dig fra http://hipsomhap.wordpress.com/, som du kan tage et kig på ved lejlighed – og linke retur, hvis du synes.

    Alt godt

    Rasmus

  2. admin siger:

    Hej Rasmus,

    Beklager det sene svar. Men jeg blev far for anden gang i tirsdags, så der har været lidt at se til. Ikke mindst med et kokkejob, jeg var kommet til at love mig ud til for længe siden.

    Men det er ganske rigtigt mig fra Hotel- og Restaurantskolen, der sammen med Christian Beck sendte dig og mange andre ud i den store verden…

    Og ja Trine Krebs nævnte for mig, at du var en del af grøntsagssmagningen, som jeg meget gerne vil deltage i, hvis det kommer i gang igen i et eller andet format…og også gerne være med til at udviklingen af et sådan format.

    Stødte tilfældigvis på din blog fornylig gennem en anden blog og havde også tænkt på at skrive til dig…dit brødkursus lød rigtig interessant…jeg er selv lidt nørdet omkring brødbagning på surdej, så det kunne være spændende at høre om andres erfaringer.

    Tak for link, og jeg linker selvfølgelig straks tilbage…lad os holde kontakten…

    Bedste hilsner
    Rasmus

  3. Hej Rasmus. det lader til vi i den grad deler interesser – og delvist fag. Jeg er skrivende kok – du er kokkerende skribent. Eller noget i den stil. Du er meget velkommen til at linke – jeg vil gøre det samme – med det samme!

    Hav en god dag!

    Jakob

  4. admin siger:

    Hej Jakob,

    Det kunne se sådan ud…

    Tak for link…og jeg linker selvfølgelig straks tilbage.

    Rasmus

  5. Anja siger:

    Hej :)

    Jeg fandt din hjemmeside da jeg surfede rundt for at se om jeg kunne finde en rygepistol til min mand…du har en fin lille beskrivelse af lige sådan en og jeg vil nu høre om du ved hvor jeg kan købe sådan en ??

    Fin side iøvrigt og inspirerende :)

    Mvh. Anja

  6. Godtsulten siger:

    Hej Anja,

    Tak for de pæne ord. Mht. rygepistolen kan du høre hos HW Larsen eller Kunst og Køkkentøj, måske kan de skaffe en hjem. Men ellers er mit bedste bud at bestille den hos MCC, som jeg linker til sidst i indlægget. De har i øjeblikket en på tilbud til kun 15€.

    Hilsen
    Rasmus

  7. Anja siger:

    Tak for hjælpen :)
    Hilsen Anja

  8. Faster Philip siger:

    Hej Igen Rasmus,

    Tak for dejlig inspirerende læsning, og fine fine billeder.

    Jeg skriver lige dit link på mit site =)

    De bedste hilsner

    Faster Philip

  9. Godtsulten siger:

    Jamen tusind tak Faster Philip. Fedt, hvis det kan inspirere. Vil straks også smide din side på min blogroll…

    Bedste hilsner
    Rasmus

  10. Jesper Bræstrup Karlsen siger:

    Hej Rasmus,

    Din nabo hér: Tak for bollerne og spændende blog!

    Vh. Jesper

  11. Godtsulten siger:

    Hej nabo,

    Selv tak…og tak.

    Rasmus

  12. Thomas MadFar siger:

    lidt bloglovin/blogroll

    du er på min….

    Thomas Madfar

    http://www.madfar.dk/gode-links/

  13. Godtsulten siger:

    Hej Thomas,

    Tak for link…og bloglovin’ lige tilbage… :-)

    Hilsen
    Rasmus

  14. Hej Rasmus.
    Dejlig side du har, masser af inspiraton til madplanen. Bland andet din seneste med Kylling og Majs, har givet mig inspiration til brug af de sidste majskolber i haven.

    Jeg blogger selv om mad og dyrkning af grøntsager. Jeg er specielt interesseret i måder at gemme overskuddet på så man kan få lidt godt at spise og et pust af sommer, midt i de mørkeste måneder.

    Jeg har linket til din side.

    Hilsen
    Randi

  15. Godtsulten siger:

    Hej Randi,

    Herligt at høre, at min side kan inspirere.

    Bestemt også en interessant side du har. En del af mig kunne godt tænke sig, at have et lille stykke jord, hvor jeg kunne gå og dyrke grøntsager, men den anden del – og vel nok klart den største – ved godt at det aldrig ville lykkedes.

    Men derfor er det jo stadig spændende at læse om. Ikke mindst hvordan man kan gemme lidt af sommerens og efterårets overflod til de mere “trange” tider. En viden der jo praktisk talt er fuldstændig gået tabt på min generation og efterkommere. Men jeg fornemmer, ar der alligevel er en spirende interesse inden for dette felt…

    Jeg linker selvfølgelig straks tilbage…

    Bedste hilsner
    Rasmus

  16. Hej Rasmus
    Sommerens overskud kan også findes hos grønthandleren, og det er da absolut en mulighed at forkøbe sig i dejlige modne tomater i kassevis når det er højsæson og gemme det til vinteren, enten som henkogt klar til vinterens gryderetter og pasta sauce, eller direkte som færdiglavet tomatsauce lige til at hælde ned i gryden.
    Selv i hengemt form, vil de fleste sommer grøntsager gøre sig bedre end de vinterblege grøntsager man finder i de kolde måneder.

    Du har ret i det med generationen (ved ikke hvor gammel du er, men at dømme ud fra dit billede, er vi ikke så langt fra hinanden) Jeg kender ikke mange der gør som jeg – måske lidt syltetøj, og frugt i fryseren med så er det også gjort.
    Jeg håber at kunne finde på mange flere gode ting hen ad vejen – og bestemt med inspiration fra tidligere generationer. Nogen gange må man nemlig gå et skridt eller 2 tilbage, for at blive klogere :-)

    Hilsen
    Randi

  17. Kia siger:

    Hej Rasmus,

    Har du en mail jeg kan kontakte dig på?

  18. Bettina Lohse siger:

    Hej Rasmus, Så fik jeg langt om længe gjort noget ved min blog – og STOR tak for din hjælp. Du må meget gerne linke til min side http://www.smagssyndikatet.dk
    De bedste madhilsner
    Bettina

  19. Godtsulten siger:

    Hej Bettina,
    Det gør jeg selvfølgelig gerne…men det er god stil også selv at linke videre… :-) Jeg kan se, at du slet ikke har en links sektion…
    Hilsen
    Rasmus

  20. Peter siger:

    Hej, jeg hedder Peter og kommer for et reklamebureau og synes at denne video er super cool og innovativ måde, at vise …

    Det super godt tænkt og man kan kun smile og rokke lidt frem og tilbage til den gode musik af …

    Tjek videoen ud og giv din mening. Har en go’ dag :)

    REDIGERET AF GODTSULTEN…PGA REKLAMEINDHOLD.

  21. Godtsulten siger:

    Hej Peter fra et reklamebuereau,

    Jeg skal bede dig om fremover at lade være med at spamme min blog med dine reklamer på denne usympatiske og rimeligt ubegavede måde.

    Virkelig dårlig stil i forhold til både mig og din kunde.

    Venlig hilsen
    Rasmus

  22. Nima siger:

    Hej Rasmus

    Så har vi også fået noget indhold på vores side, vi skriver dog ikke om mad endnu, men vi laver mad, vi bestræber os på at lave traditionelle opskrifter fra hele verden. Håber du vil linke til os.

    Ps. Vi er ved at få lavet en linksektion :) Så vi linker selvfølgelig tilbage.

  23. Svinekæber – Er hermed sat på listen til hvad jeg skal prøve. :D

  24. Lene siger:

    Kære Rasmus

    Jeg skriver til dig, fordi jeg er faldet over din mad-blog. Og jeg kan se at du, ligesom os, har en stor kærlighed til kogekunstens mange glæder :-)
    Grunden til at jeg henvender mig er, at jeg sammen med en ven har startet et fundraising projekt der hedder Mad Gennem Generationer. Helt kort går projektet ud på at indsamle en masse opskrifter hvor nostalgien er i fokus, dvs. de opskrifter hvor minderne vælter frem. Det skal så blive til en kogebog med de bedste opskrifter gennem tiden. Overskuddet vil gå til Red Barnets fokus på fællesskab og oplevelser.

    Jeg vil i den sammenhæng høre om du kunne være interesseret i at bidrage til kogebogen. Det koster ikke noget; blot en opskrift, evt. et billede af retten og så selvfølgelig den gode historie – dvs. hvilke minder der er forbundet med opskriften.

    Du kan læse mere om projektet her: facebook.com/madgennemgenerationer

    Har du nogle spørgsmål må du endelig skrive.
    Mange hilsner fra Lene.

  25. Jonas siger:

    Hej !

    Vi har udviklet nemkost og laver sunde, skræddersyede kostplaner.
    Vi er i færd med at lave en oversigt over de bedste danske mad bloggere, og bringe deres bedste tips – Kunne du være interesseret i et backlink?
    Vi vil også gerne promovere yderligere, hvis du vil dele dine opskrifter med os

    Med venlig hilsen Jonas Mortensen / Nemkost

Leave a Reply