Archive for maj 2010

Nordisk Tapas 3

Weekenden bød på en fødselsdag og dermed en oplagt chance til at udvikle nye nordiske tapas. Fælles for de fleste af de små happere jeg har lavet, har været et element af røg. I denne opskrift i form af et stykke røget okseinderlår, der blevet skåret i helt tynde skiver med den store laksekniv. Smagen […]

Nordisk tapas 2

Opskriften her er et af mange forsøg på at lokke flere grøntsager i ungerne. Den her var dog en af de mere vellykkede. Fungerer fint både som eftermiddags-/velkomstsnack eller som tilbehør til f.eks. kylling eller fisk. Gulerod med solbærcreme og rugbrødsknas (2-4 pers.) 8-10 nye gulerødder 4 spsk skyr 4 tsk koncentreret solbærsaft Havsalt og […]

Nordisk tapas

Her på det sidste har jeg været bidt af en gal hors d’œuvre, og hver gang jeg har kunne se mit snit til det, har jeg lavet små happere og serveret som forret. Jeg er kommet vidt omkring i ingredienserne, men fælles for dem alle har været et forsøg på at give dem et vist […]

God guide til grønthandleren

Det er en helt igennem glimrende idé, de to madskribenter, Carsten Kyster og Hélène Wagn har fået til dette fællesprojekt af en kogebog, nemlig at introducere danskerne for nogle af alle de spændende, men ukendte råvarer, man kan finde i de mange forskellige såkaldt etniske købmænd, der har sat deres præg på gadebilledet specielt i […]

Fjordrejebisque

Skallerne fra sidste uges fjordrejer blev her i weekenden tøet op, og anvendt til en fjordrejebisque, der blev serveret med lidt af de populære ramsløg, der lige nu er i sæson. Det er lang fra altid, at det lykkedes, men jeg kan nu rigtig godt lide, når man får brugt sine indkøb fuldt ud, og […]