Archive for marts 2010

Weekendmad – kalvehaleragout

Måske har du allerede læst om det geniale popup restaurantkoncept I’m a Kombo. Hvis ikke, er jeg på en måde lidt ærgerlig over at skulle afsløre det, men de dygtige herrer Bo Ramsøe Lindegaard og Lasse Askov fortjener nu al den ros og opmærksomhed de kan få. Håber bare, at det vil lykkes mig også […]

Variation over den klassiske bruschetta

Hvis man i stedet for at tænke i opskrifter, tænker i teknikker, kan det være nemmere at få variation i madlavningen. Jeg havde lyst til at lave bruschetta, den italienske klassiker som jeg tidligere har skrevet om. Men de friske tomater er der stadig ikke meget ved. En hurtig gennemgang af grøntsagshylderne i Irma førte […]

Ketchup! Kan man selv lave det?

Hvis du lod dig inspirere af mit sidste indlæg om mayonnaise, har du måske også mod på at kaste dig ud i hjemmelavet ketchup, et andet produkt, de fleste danskere har i deres hjem, og som i 99% af tilfældene vil være et de har købt. Og hvorfor skulle man lave sin egen ketchup, når […]

Om korrekt mærkning og dagligdagens små glæder

For ikke så frygtelig mange år siden, så reglerne for markedsføring helt anderledes ud i USA. Eksempelvis måtte man ikke kalde sit produkt for mayonnaise eller brød, hvis det i produktionsmetoden i væsentlig grad afveg fra den måde, man almindeligvis lavede mayonnaise og brød. Fremstillede man et produkt, der skulle efterligne mayonnaise-smagen, men hvis ingrediensliste […]