Archive for august 2009

Der findes kun forkert påklædning

Måske er det en anordning som denne, jeg har brug for i morgen til Grøntsagsfestivalen, hvis det lovede uvejr holder stik. Her er god plads til både Jägermeister, Red Bull og is. Det skal nok få grøntsagssmagsprøverne til at flyde i en lind strøm trods stiv kuling. Følte mig for øvrigt vanvittigt gammel, da jeg […]

100 & Grøntsagsfestival

Med dette mit 100. indlæg vil jeg gerne gøre opmærksom på Grøntsagsfestivalen på Halmtorvet, lørdag den 29. august fra 10-18, hvor jeg og en række andre madentusiaster og kokke vil byde på smagsprøver med årstidens lækreste grøntsager. Grøntsagsfestivalen er en del af den samlede madfestival Copenhagen Cooking, der for 5. år i træk fejrer “det nye […]

2 x krabbe

Der var en gang, hvor pastamaskinen blev fundet frem lidt oftere, og der blev rullet frisk spaghetti og formet fyldte pasta. Højdepunktet var nok en portion kaninravioli med sauce på selleri og Kriek (belgisk kirsebærøl). Men ak, de dage, må jeg indrømme, er sjældnere nu. De færdiglavede fra supermarkedet kan da godt spises, hvis man virkelig ikke ved, hvad […]

Korrekt mærkning?

Jeg har længe været af den overbevisning, at man formentlig kunne rykke ved folks indkøbsvaner, hvis producenterne blev tvunget til at vise og skrive, hvad deres produkt indeholdte, og hvordan det var blevet fremstillet, i stedet for at kunne pakke det ind i vildledende reklameidyl. For eksempel, hvis et produkt indeholdte jordbæraroma, og der rent faktisk ikke var brugt jordbær, […]

Flimmermad

Hvad er det ved maden, der gør, at så mange drømmer om at lave noget mere af den, samtidig med at de køber flere og flere halv- og helfabrikata? Og er der overhovedet nogen grund til at tro, at denne tendens ikke bare vil fortsætte, indtil stort set al mad bliver fremstillet af nogen andre end os selv? I […]

Weekendmad – Spareribs

I weekenden blev der holdt 3 års fødselsdag for min ældste knægt. Og menuen til de voksne bød på spareribs og 3 slags kartoffelsalat. Spareribs er en glimrende og billig måde at lave mad til mange mennesker, fordi det – bortset fra selve grillningen – kan gøres klart i forvejen. Udover kvaliteten af kødet er […]

Blomkålssuppe med kammuslinger

Når sommeren ikke er til kolde supper – som min fennikelgazpacho - kan man forsøge sig med en varm suppe på en af sommergrøntsagerne, som f.eks. de nye danske blomkål. Hvis man bekymrer sig om kalorier, har blomkålen i suppesammenhæng den fordel, at den stort set af sig selv bliver i cremet i konsistensen, uden at man behøver […]