Archive for februar 2009

Let og billig hverdagsmad – Risotto

Blandt mange danskere har risotto ry for at være en kompliceret ret, der kræver et særligt håndelag i køkkenet. I risottoens hjemland Italien bliver det derimod betragtet som let og billig hverdagsmad, vel nogenlunde som vi betragter pastaen. Og risotto er ligesom pasta også et godt udgangspunkt for en lang række forskellige retter, der strækker […]

Modig marketing

Det er ofte i krisetider, at kreativiteten blomstre. Som nu for eksempel på den engelske restaurant Little Bay, der er fulgt i Radioheads fodspor og hele februar har overladt det til gæsterne selv at bestemme, hvad de ville betale for deres mad. Og ligesom det var tilfældet for Radiohead – der lagde deres seneste plade […]

Tjener, der er en skorpion i min vodka!

Hvis Valentine’s Day ikke gik helt, som du havde håbet, bør du måske overveje at se nærmere på de afrodisitiske produkter fra det engelske firma Edible. Her kan du f.eks. finde afrodisitiske perleslikkepinde lavet på rørsukker, essens af vild Madagaskar vanille og knust perle. Perler skulle eftersigende have været brugt længe i forskellige frugtbarhedsritualer i Kina og Japan, og sikre graviditet, når først man har […]

Hvornår har du sidst talt med din remoulade?

Det er formentlig interessante ting, den kan fortælle. Spændende og fremmede ord som naturlig aroma, krydderiekstrakt, modificeret majsstivelse og smagsforstærkere. Jeg ved ikke, om du mon for nylig selv har brugt disse ingredienser i dit køkken, men de findes uden tvivl i en lang række af de industriforarbejdede produkter, du (og jeg) har i køleskabet. […]

Er det en ost, du har på armen?

Jeg har aldrig brudt mig specielt meget om tatoveringer. En enkelt tatovering står dog stadig dugfrisk i min hukommelse: Jennifer Lynchs tusch af en dampende kop kaffe. Jennifer Lynch er datter af mit store filmidol David Lynch, og dem, der kan huske Twin Peaks, vil vide, hvorfor det lige var en kop kaffe, hun havde […]

Trygheden i en kanelsnegl

Historier om mere eller mindre sære madvaner i forbindelse med graviditet er der mange af. Kæresten og jeg udviklede begge to en overdreven glæde ved kanelsnegle i månederne op til vores første barn blev født for et par år siden. Det startede lidt tilfældigt med, at vi blev fristet af en pose af de små færdigbagte […]

En cremet vintersuppe

Denne suppe er en glimrende lille forret her i den kolde tid. Brugen af aubergine gør suppen ekstra cremet uden brug af fløde.  Løg og auberginesuppe (4 pers.) 1 stort løg ½ aubergine 1 rød peber En klat smør 1 dl vermouth 2 dl grøntsags- eller kyllingfond Havsalt og sort peber 4 tsk creme fraiche 38% Hak løget. […]

Food pairing 2.1 – TGRWT #14

Hvis du er interesseret i food pairing, kan du på The Curious Blogquat finde opskrifterne fra den seneste runde i blogging-eventen TGRWT (They Go Really Well Together) med malt og sojasauce, inklusiv mit eget bud: torsk med soja og maltølsauce. Idéerne er særdeles kreative, omend det ikke var alle, der (efter kokkens eget udsagn) var lige vellykkede. Her er både ølsorbet […]

Hjemmelavet pizza

Selv om du kan få pizza over hele byen – og nogle af dem er endda gode – så er der altså noget særligt ved selv at hive dem dampende varme ud af ovnen. Og når du laver dem selv, så slipper du også for at skulle forklare pizzamanden, hvorfor du synes, at flæskesteg, ananas […]

Unika mysli

Jeg er ikke klar over hvorfor, men af en eller anden grund er der hasselnødder i stort set samtlige mysliblandinger. Jeg kan ikke lide hasselnødder og sidder derfor altid og piller dem ud. Det tyske firma mymuesli har fået den geniale idé, at give folk muligheden for selv at blande deres helt egen økologiske mysli, så den udelukkende […]