Archive for januar 2009

Yoghurt med kaffesirup

Da jeg for nogle år siden boede med kæresten i Bruxelles, fandt jeg i supermarkedskæden Delhaize nogle små glas med fuldfed yoghurt og kaffesirup i bunden. Disse glas blev hurtigt en fast bestanddel i vores køleskab, og da vi vendte tilbage til København, gik der ikke længe, før vi savnede denne lille hverdagsdessert, og så var der jo kun […]

Mad og videnskab

I den anden ende af madspektret fra gårsdagens anbefaling af kogebogen How to Cook Everything er her to kogebøger, hvis opskrifter nok ikke egner sig til madlavningen tirsdag aften med to unger om benet. Den første er Heston Blumenthals In Search of Perfection, der udkom i forbindelse med hans serie på BBC, hvor han forsøgte at skabe optimale versioner af forskellige […]

Mark Bittman

En af mine helte indenfor madverdenen er Mark Bittman. Mark Bittman? tænker du sikkert. Og nej, han er ikke helt så kendt i Europa, som i hans hjemland USA, hvor han til gengæld længe har været værdsat for sine uprætentiøse tilgang til madlavning og forbilledligt enkle opskrifter.  Bittman er, som jeg selv, ikke uddannet kok, og hans ønske er […]

Food pairing 2 – TGRWT #14

As this is an entry to the TGRWT blogging event, this post is in English. The first ingredient that came to mind when reading this month’s food pairing challenge with malt and soy sauce was the malt beer that I often use when baking rye bread. Ceres Malt Øl is a sweet and full-bodied malt beer from Denmark. […]

Functional food perverterer madkulturen

Functional food vil formentlig også snart være at finde på hylderne i de danske supermarkeder, som dette interessante indlæg af Mogens Bisgaard på madbloggen Madkultur gør opmærksom på. For mig at se, er det en udvikling i den forkerte retning. En udvikling, der stik i mod den i hvert fald påståede intention kun vil føre til usundere levevis blandt flere mennesker. Alene begrebet antyder […]

Den ultimative Gin & Tonic

Som opfølgning på Mojito opskriften fra i går, er jeg nødt til at gøre opmærksom på den for mig ultimative drink: G&T. Intet over, intet ved siden af. Og slet ikke efter at jeg opdagede den uden sammenligning bedste gin: Hendrick’s. Hendrick’s Gin er en skotsk gin (selvfølgelig er de også bedst til det) og efter […]

Mojito som Hemingway drak den

  Kort efter nytår bragte MetroExpress en historie om, hvordan den cubanske cocktail Mojito, er en af de allermest populære drinks herhjemme, både når vi går på bar, og når vi selv leger bartender. Jeg drikker sjældent cocktails, men når det hænder, må jeg indrømme, at det også ofte er en Mojito. Jeg har dog aldrig fået […]

Bruschetta

Det er interessant, hvordan smagen af en given ret bliver hængende fra første gang, man smager den. Første gang jeg smagte bruschetta var i begyndelsen af 90’erne på restaurant Nostradamus i Nyhavn, hvor jeg arbejdede som tjener. Det blev hurtigt et fast element i min aftensmad på restauranten, og inden jeg forlod stedet, fik jeg chefkokken til at vise mig, […]

Rødkålssalat med appelsin og estragon

I en kasse på bagtrappen lå der et kæmpe rødkålshoved, der ikke var blevet brugt juleaften! Jeg tænkte, at nu var det vist ved at være sidste udkald, hvis det skulle have lov til at blive til menneskeføde. Til min overraskelse, så fejlede kålhovedet absolut intet, og efter at jeg lige havde pillet de yderste blade af, der […]

Udstyr til køkkenalkymisten

Hvis man for alvor vil gå Heston Blumenthal og Ferra Adrià i bedene, så kommer man ikke uden om udstyret. 96 Fake Caviar Box Denne lille anordning kan f.eks. være praktisk, hvis man vil forsøge sig med Adriàs melon caviar, så man ikke behøver at dryppe “caviarerne” en ad gangen, men kan lave 96 i ét hug. […]