Archive for december 2008

Foodpairing 1.1

I forbindelse med mit indlæg om foodpairing, har Martin Lersch kontaktet mig for at gøre opmærksom på food blooging eventen TGRWT, som han har iværksat på sin Khymos blog. TGRWT står for They Go Really Well Together og er et forsøg på at få alverdens madbloggere til at deltage i eksperimenter med foodpairing. Et fantastisk idé, der er værd at følge […]

Julegave fra køkkenet 2

I forlængelse af mit tidligere indlæg om hjemmelavet kryddersalt er her et endnu lettere gaveforslag i samme boldgade til alle dine madinteresserede venner og familiemedlemmer. Red Hawaiian Sea Salt fra India Tree er en blanding af salt fra Stillehavet og rødt ler (alaea) fra Hawaii. Leret, der kommer fra Hawaiis lava-undergrund, tilføjer jernoxid til saltet, der giver det en helt særlig smag […]

Food pairing 1

Et fast tilbagevendende tema på denne blog vil være food pairing. Food pairing er en del af den Molekylære Gastronomi og begrebet dækker over idéen om, at ingredienser, der deler væsentlige smagskomponenter, fungerer godt sammen. En tilgang til madlavning fra denne vinkel kan være interessant, fordi den kan bryde med traditioner og sætte råvarer sammen, man normalt aldrig ville kombinerer. […]

Julegave fra køkkenet

Den personlige gave, som man selv har lavet bliver de fleste glade for. Og særligt selvfølgelig når det er noget, man rent faktisk kan bruge. Her er en julegaveidé, jeg selv påtænker at lave. Mandarin & fennikelsalt 2 økologiske mandariner 1 spsk. hele fennikelfrø 50 g groft havsalt Riv den orange del af skrællen på mandarinerne af med […]

Hvorfor er kvalitet en sjældenhed?

Der var stor glæde, da jeg forleden satte tænderne i en hjembragt fiskefrikadelle indkøbt hos den rullende fiskebutik Fish To Go på Kultorvet. Perfekt stegt, smagfuld og serveret med en delikat, friskrørt sauce tartare. Sådan skal det gøres. Det var først, da kæresten sagde, “Lækkert med de store stykker fisk i!” at irritationen pludseligt meldte sig. Ikke over hende, men […]

I el Bullis fodspor

Den verdensberømte spanske restaurant el Bulli introducerede for et par år siden deres Texturas serie. En stadig voksende række produkter, som de benytter sig af til at frembringe de fascinerede kreationer, der har været med at give restauranten sit ry for at være verdens bedste. De fleste af disse produkter har været kendt og benyttet af fødevareindustrien i mange år. Men […]

EN SNEGL PÅ VEJEN

Når der var nogen, der satte sig på knæ foran mig som barn og spurgte mig, hvad der var min livret, så svarede jeg altid snegle. Det var vel først og fremmest, fordi jeg synes det lød sejt, der i begyndelsen af 80’erne, hvor jeg selv var en 8 – 10 år. Men jeg husker også, at jeg […]

Er du også godt sulten?

Mad i alle afskygninger er min store interesse. Bloggen her vil derfor indeholde alt lige fra egne madopskrifter, nye kulinariske produkter på markedet, spændende kogebøger, anmeldelser af restauranter samt generelle tanker og oplevelser indenfor den gastronomiske verden… Håber alle interesserede vil deltage med kommentarer, egne opskrifter og opdagelser. Lad mig starte med gøre opmærksom på min nye kogebog GRØNNE SAGER […]